Matberedare, blender eller stavmixer - vad är bäst?

Fixa snabbt och enkel en smoothie eller mixa en soppa slät med en blender eller en stavmixer.
Med en blender kan du mixa, hacka, röra och krossa. Men hur vet man om det är en matberedare, blender eller stavmixer man ska satsa på? Här reder vi ut begreppen och guidar dig till att hitta vad just du har mest nytta av i köket.

​1. Blender

Mixa nyttiga och goda smoothies, drycker och soppor med en blender. 

Beroende på vad du vill använda din blender till så kan du välja hur stark motor du vill ha. Tänk på att det inte är alla blenders som kan krossa is till exempel. Vill du göra mycket smoothies är en blender ofta bättre än en stavmixer då den har en starkare motor och kan krossa is eller frysta bär.

Här hittar du ett stort urval av blenders med olika design och funktioner som passar just dig>>

En unikt designad blender från Smeg som finns i en rad olika färger>>

Eller varför inte läsa mer om denna storsäljare när du ska köpa ny blender>>

​2. Stavmixer

En stavmixer är ett mycket praktiskt redskap, och får plats i en kökslåda när du inte har den framme för användning. Du vispar eller mixar enkelt med en hand direkt i en kastrull eller en bunke. Funkar utmärkt till att mixa en soppa eller sås, och många gånger kan du köpa ett kit där det ingår andra tillbehör såsom visp och bunkar. Med olika tillbehör får du möjligheten att hacka hårdost, nötter eller göra en egen pesto. 

En stavmixer är enkel och smidig att använda, enkel att diska och tar väldigt lite plats! 

​3. Matberedare

En matberedare kan riva, hacka och blanda. Det är en otroligt användbar köksmaskin om du lagar mycket mat hemma, och underlättar enormt då du slipper göra vissa moment för hand som exempelvis riva morötter, skära grönsaker till gratäng, göra degar och mycket mer. 

Tänk på att en matberedare används mest om den får stå framme på köksbänken, och det finns massor av olika modeller att välja bland. 


Här nedan har vi samlat härliga recept från Kökets kockar att inspireras av.... och som du kan göra med en blender, stavmixer eller matberedare!

Goda recept för din nya köksmaskin