små löjromssemlor

Mat med guldkant - Lyx till vardags med Catarina König

Decenniets mästerkock Catarina König är aktuell med sin andra bok "Mat med guldkant", där hon lär läsarna göra det där lilla extra för att lyxa till en rätt, en måltid, ja, hela vardagen. Vi fick en pratstund med Catarina där vi pratade om vad som är på gång just nu, vad boken betyder för henne och såklart - hur hon sätter guldkant på sin vardag!

Du har nyligen släppt din andra bok "Mat med guldkant", berätta om boken!

Mat med guldkant bjuder på recept och menyer från vardag till fest. Boken är till för Alla som vill laga god mat med lyxig touch men på ett enkelt sätt. Oavsett kunskapsnivå i köket så skall alla kunna laga rätterna. Man skulle kunna säga att boken är som en “bjudning” med kapitelindelningar som bjuder på en hel middagsbjudning. Mingeltilltugg, förrätter, varmrätter & efterrrätter. Allt för att kunna styra ihop en trevlig middag för sina gäster. Men också såklart handplocka rätter för måltider mitt i veckan. 

"Mat med guldkant", vad betyder det för dig?

 Mat med guldkant för mig är mat & rätter med det där lilla extra! Pigga och roliga smaker, härliga kreationer, trevliga uppläggningar med lätta tillvägagångssätt. 

Jag tycker att vi alla är värda lite extra guldkant i vardagen!

Varför valde du att skriva en bok på just temat ”Mat med guldkant"? 

Jag tycker att vi alla är värda lite extra guldkant i vardagen. Visst är vi väl alla värda det? För mig kan en god måltid göra hela min dag!

Är boken fylld med avancerade recept eller funkar den för alla nivåer av matlagning? 

Recepten är utformade så att verkligen ALLA skall kunna ge sig på dem. Relativt enkla recept tycker jag, där vissa såklart kan vara aningens mer “pilliga”, men inte alls svåra. Följer man bara beskrivningarna så lyckas alla!

Köp Catarinas nya bok här

Vilken är din favoritråvara - är det löjrom?

Haha, ja det ska jag inte sticka under stolen med att det är! Jag har ju en del recept med löjrom i boken.

Vilket är ditt bästa tips för att få en måltid att kännas lyxig?

Behandla råvarorna med respekt, ta tid på er att lägga upp maten snyggt på tallrikarna. Några kvistar färska örter på toppen lyfter vilken rätt som helst. 

Du medverkar just nu i Decenniets mästerkock, hur är det? 

Det är otroligt roligt samtidigt som det är jätte, jättenervöst. Alla deltagare har ju en gång vunnit Sveriges Mästerkock och alla jobbar idag med mat på olika sätt, vilket gör att startfältet är tuffare än någonsin. Men jag är otroligt glad över att jag får uppleva detta igen. Även fast tävlingarna och juryn bidrar till ångest och hjärtklappning så är det samtidigt det roligaste jag någonsin varit med om. 

Har du något annat spännande på gång? 

Just nu har jag siktet inne att påbörja en ny kokboksidé jag har. Som det ser ut nu så kommer den släppas till våren, superkul!! Eftersom jag gör det mesta själv (Jag fotograferar även själv), så är det ett stort jobb som tar enormt mycket tid... Och är man perfektionist som jag så tar det ännu längre tid.. haha! Men att skriva kokböcker är något utav det roligaste jag vet!

Ge oss dina 3 bästa tips för att sätta guldkant på vardagen!

  1. Ät gott
  2. Drick gott 
  3. Gör något du tycker är roligt varje dag. (Tex gå en promenad med en vän, träna, läs en bok, titta på en bra film, bjud över grannarna på middag, ta en fika på stan)