Halstrad carpaccio med parmesancrème

Halstrad carpaccio med parmesancrème
Foto: TV4

Halstrad carpaccio med parmesancrème

Av: Martin Persson

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

Carpaccio är rått kött eller fisk. Otroligt gott som smälter i munnen. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 600 g oxfilé
  • 50 g smör
  • 1 äggula
  • 3 dl olja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk crème fraîche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 100 g parmesanost, finriven
  • salt
  • peppar
  • 1 dl olivolja (av god kvalité)
  • 1 dl stjälkselleri, finhackad
  • 1 förp rucolasallad

Gör så här

  1. Stek filén hastigt på alla sidor, salta och peppra. Rulla in filén i gladpack så den formas rund och låt den vila.
  2. Vispa ägg, dijonsenap, vinäger och olja till en majonnäs, tillsätt cremé fraiche och den rivna parmesanen, smaka av med salt och peppar. Ställ i kyl i en timme.
  3. Finhacka sellerin och tillsätt olivoljan, låt bladningen stå och dra i kyl en timme.
  4. Skär filén i så tunna skivor det går och lägg upp på tallrik, lägg ruccolan på köttet och ringla över sellerioljan, lägg en klick parmesancremé på mitten av tallriken. Servera gärna med en grillad bit bröd.