
Jordärtskockssoppa till förrätt

Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Du behöver
- 200 g jordärtskocka
- 1 gul lök
- 1 dl fiskbuljong (eller musselbuljong)
- 4 dl torrt vitt vin
- 2 dl grädde
- 2 msk crème fraîche
- ev 1 dl mjölk
- 4 skiva bacon
- salt
- vitpeppar
Gör så här
- Skala jordärtskockan och löken, skär ner dessa i små bitar.
- Fräs grönsakerna försiktigt i en kastrull och häll sedan i buljongen. Låt koka någon minut och häll sedan i grädden. Låt soppan sjuda tills jordärtskockan är mjuk och mixa den slät.
- Späd eventuellt med lite mjölk om den blir för tjock. Smaka upp med salt och peppar.
- Strimla bacon fint och fräs det i panna tills knaprigt. Låt rinna av på ett papper.
- Vid servering
Skumma soppan med en stavmixer och strö baconet ovanpå. Servera soppan när gästerna kommer.
Laddar fler recept...