Kall cucumissoppa och pilgrimsmussla

30 min
4
Kall cucumissoppa och pilgrimsmussla
Foto: TV4

Kall gurksoppa som serveras med en halstrad pilgrimsmussla på våffelhjärta.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

21 mars 2013
30 min
4

Du behöver

Soppa

  • 1 st gurka, skalad och delad i mindre bitar
  • 2 msk finhackad gräslök eller sticklök
  • 1,5 dl naturell yougurt
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk grönsaksfond
  • 2 msk persilja
  • 2 msk citronsaft
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 krm salt

Våfflor

  • 50 g smält smör
  • 2 st ägg
  • 2 krm salt
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl finhackad gräslök
  • 2 dl riven västerbottenost

Pilgrimsmusslor med tillbehör

  • 4 st pilgrimsmusslor
  • 1 msk smör
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 4 msk löjrom
  • 1 st finhackad rödlök
  • 8 msk creme fraiche, 34 %

Gör så här

  1. Soppa
    Skölj och skala gurkan. Skär i mindre bitar, mixa alla ingredienser till en slät soppa. Ställ soppan i kylen och servera soppan kall.
  2. Våfflor
    Smält smöret, vispa ägg och mjölk. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Blanda ner gräslök och osten och grädda våfflorna strax innan servering.
  3. Pilgrimsmusslor med tillbehör
    Stek pilgrimsmusslorna i smöret. Salta och peppra. Lägg den stekta pilgrimsmusslan på ett våffelhjärta och servera med löjrom, rödlök och crème fraiche.
Kommentera receptet

Fler goda recept