Marockansk kycklinggryta med kikärter och couscous

POPULÄRT
koket.se
Marockansk kycklinggryta med kikärter och couscous
Foto: TV4
Nidal Kersh
Nidal Kersh

Marockansk kycklinggryta med kikärter och couscous

15 ingredienser

40 m

En riktigt mustig och god kikärts- och kycklinggryta med massor av goda grönsaker som pumpa, zucchini och vitkål. Serveras med fluffig couscous.

Se Nidal Kersh laga receptet

logo

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 1000 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 1 l konserverade kikärtor
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 krm malen kanel

Grönsaker

  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • 1 butternutpumpa
  • 0,25 vitkål
  • 1 paprika (valfri färg)
  • 1 zucchini

Servering

  • 4 dl couscous
  • oliver, om du vill

Gör så här

  1. I en stor kastrull, stek kyckling i olja så den får yta. Täck sedan med vatten. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Ta en sil och ta bort skummet som bildas på ytan.
  2. Skala och grovhacka alla grönsaker i stora bitar och lägg dem i samma kastrull. Fyll på med vatten så det täcker och salta. Tillsätt övriga kryddor. Låt koka upp och sänk värmen och koka på låg värme. Koka tills grönsakerna och rotfrukterna är mjuka, ca 20-30 min. Vänd ner kikärterna när 5-10 minuter av koktiden återstår.
  3. Koka upp vatten till couscousen enligt förpackningen. Slå på couscousen, sätt på lock och dra av den från värmen. Låt stå i cirka 10-15 min, sen är den klar.
  4. När grytan har kokat klart, skär upp kycklingen i bitar. Lägg upp couscousen på ett fat, och lägg därefter kycklingen på couscousen. Sleva över lite kycklingbuljong, grönsaker och kikärter på kycklingen. Servera med oliver om du vill lyxa till det.