Marockansk kyckling med citron och mynta

Marockanskkyckling med citron och mynta
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Marockansk kyckling med citron och mynta

23 ingredienser

1 h

En härligt kryddig kycklinggryta med smaker från Marocko. Serveras till en myntasås och pärlcouscous.

Ingredienser

portioner

Kycklinggryta

  • 4 msk kokosolja (neutral)
  • 1 kg kycklingben
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 tsk korianderfrö, stötta
  • 1 förp saffran
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 citron, skivad i 3 mm skivor (ekologisk)
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 förp körsbärstomater
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl sultanrussin
  • 0,5 dl torkade aprikoser, grovt hackade
  • 1 dl gröna oliver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Sås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 citron, skal och 1 msk saft
  • 0,5 kruka färsk mynta, finhackad
  • 0,5 tsk salt

Servering

  • 4 port pärlcouscous (Moghrabi)
  • 0,5 kruka färsk mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Stek kycklingen i kokosfettet tills den fått fin färg. Lägg ner löken och pressa ner vitlöken, låt mjukna. Strö över alla kryddor och låt dem brynas i ca 2 minuter och häll sedan över resterande ingredienser. Låt koka ihop någon minut och ställ sedan in grytan med lock i ugnen i en timme.
  3. Koka pärlcouscous enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Rör samman alla ingredienser till såsen.
  5. Ta ut kycklingen och servera tillsammans med couscousen, såsen och massor av färsk mynta!