I samarbete med God Morgon

Marockansk bircher

30 m
2
Marockansk bircher
Foto: God Morgon

När havregryn får stå och dra i vätska över natten blir det också som allra krämigast. Den här varianten är inspirerad av marockanska smaker med frisk apelsin och granatäpple, kryddig kanel, salta mandlar och extra sötma och krämighet från tahini och honung. Recept från Green Kitchen Stories.

Tips! Vill du göra gröten samma morgon? Använd  lite mindre vätska och vänta åtminstone 20-30 minuter så att havregrynen mjuknar.

2 november 2017
30 m
2

Du behöver

Gröt

  • 3 dl havregryn
  • 2 msk russin
  • 1 nypa salt
  • 0,5 tsk kanel
  • 3 dl God Morgon Organic Orange Juice
  • 1 dl valfri mjölk

Topping

  • 1 apelsin, skalad
  • 0,5 granatäpple
  • 0,5 dl saltade mandlar, hackade
  • 1 msk tahini
  • 1 tsk honung
  • 1 nypa kanel

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till birchern i en stor burk, sätt på ett lock och sätt i kylskåpet över natten. Fördela i två skålar och toppa med skivad apelsin, granatäpplekärnor, saltade mandlar. Ringla över lite tahini och honung och pudra med mer kanel.
Kommentera receptet

Fler goda recept