I samarbete med Frebaco Kvarn

Marockansk aubergine- och kikärtsgryta med havreris

3 röster
60 min
4
Frebaco Marockansk aubergin- och kikärtsgryta med havreris
Foto: Green Kitchen stories

Frebaco Kvarn Svenskt Haveris är gjort på 100% närodlad svensk havre.

Frebaco Svenskt Havreris produkt

En smakrik vegetarisk gryta med aubergine och kikärtor. Serveras med svenskt havreris. Lättlagad och god vardagsmiddag.

Visa mer
60 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 msk olja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 klyfta vitlök, finhackade
  • 5 cm färsk ingefära, riven
  • 1 aubergine
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 g saffran
  • 1 tsk salt
  • 400 g krossade tomater
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 400 g färdigkokta kikärtor [1 burk]
  • 0,5 dl russin
  • 1 citron, zest

Till servering

  • 4 port Frebaco Kvarn Svenskt Havreris
  • 1 dl sötmandel, rostade och hackade
  • 0,5 granatäpple
  • 1-2 dl matyoghurt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Värm olja i en stor gryta på medelvärme. Lägg i lök, vitlök och ingefära och låt puttra i 5 minuter.
  2. Skär auberginen i mindre bitar och häll i grytan tillsammans med tomatpuré och kryddorna. Låt steka och få färg i 5 minuter och tillsätt sedan krossade tomater, grönsaksbuljong och saffran. Koka upp och dra sedan ner värmen, sätt på ett lock och låt puttra i 30 minuter.
  3. Koka havreriset enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Häll i kikärtor och russin och extra buljong eller vatten vid behov. Låt puttra i 10 minuter till. När auberginen är mjuk och mör är grytan klar.
  5. Servera över havreris. Toppa med hackade rostade mandlar, granatäpple och yoghurt.
  6. Tips! Servera gärna med en fräsch och syrlig grönkål- och avokadosallad.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...