Nykokta grönsaker i senapsdressing med halstrad najadlax

Nykokta grönsaker i senapsdressing med halstrad najadlax
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Nykokta grönsaker i senapsdressing med halstrad najadlax

11 ingredienser

Gott till sommarens varma dagar.

Ingredienser

  • 300 g najadlax (gravad och kallrökt) alt. gravad eller kallrökt
  • 4 morötter, skalade och skurna i bitar
  • 1 fänkål, putsad och skuren i klyftor( spar ev. fänkålsdill till
  • garnering)
  • 2 späda purjolökar, skurna i bitar
  • 200 g gula och gröna filébönor (alt. vaxbönor och haricortsverts)
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka grönsaker i saltat vatten tills de är klara. Börja med de som tar längst tid dvs. morötter, fänkål, purjolök och sist bönor. Sila och lägg upp på fat. Blanda gräddfil med senap och smaka av med vinäger, salt och peppar. Häll över grönsakerna.
  2. Skiva laxen och halstra snabbt i stekpanna utan fett. Lägg på grönsakerna och garnera med fänkålsdill.