Fiskgryta med vitt vin och dragon

28 röster
35 min
4
Fiskgryta med vitt vin och dragon
Foto: TV4
Visa mer
35 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 klyfta vitlök
  • 2 schalottenlökar
  • 1 morot
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 1 röd paprika
  • 400 g potatis
  • 2 dl vitt vin
  • 1 l fisk- och skaldjursbuljong
  • lagerblad
  • timjan
  • 400 g blandad fisk
  • 10 körsbärstomater
  • dragon
  • apelsinsaft
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Fräs samtliga grönsaker i olivolja några minuter utan att de tar färg.
  2. Häll i vittvin, buljong, timjan och lagerblad. Låt småkoka under lock ca 15 minuter tills grönsakerna är klara. Smaka av med salt, peppar och apelsinsaft.
  3. Vänd ner fisk, tomater och dragon. Stäng av värmen och lägg på lock. Låt stå ca 3-4 minuter tills fisken är klar.
  4. Garnera med lite plockad timjan, persilja och några droppar olivolja.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...