Bräserad fänkål med stekt sej

Bräserad fänkål med stekt sej
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Bräserad fänkål med stekt sej

12 ingredienser

40 min

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar sej (á 160 g)
  • 3 fänkål
  • 8 klyftor vitlök
  • 1 citron
  • 1 purjolök
  • 5 dl fiskbuljong
  • timjan
  • lagerblad
  • persilja
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs fänkål, vitlöksklyftor och purjolök i olivolja utan att det tar färg.
  2. Häll på fiskbuljong och lägg i timjan och lagerblad. Krydda med lite salt och låt puttra ca 20 minuter tills fänkålen är genomkokt. Smaka av med citronskal- och saft, salt, svartpeppar och avsluta med persilja.
  3. Krydda fisken med salt och peppar. Stek i olivolja och servera till den bräserade fänkålen.