Markus Aujalays soppa på högrev, morötter och citronyoghurt

En fantastisk vintersoppa som mättar fint och som är gjord på vinterns grönsaker och rotfrukter.

9 januari 2009

Du behöver

  • 300 g högrev, skuret i bitar
  • olja till stekning
  • 2 l buljong
  • 4 st morötter i olika färger, skalade och nedskurna
  • 2 st gul lök, skalade och nedskurna
  • 0,5 st purjolök, (cirkamängd)
  • 1 knippe timjan
  • 2 st lagerblad
  • salt och peppar
  • 1 knippe persilja, hackad

Citronyoghurt

  • 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • 1 st citron, skal och saft

Gör så här

  1. Bryn köttet i olja i en gryta tills det fått fin färg. Häll på buljongen och låt små sjuda under lock cirka 1,5 timmer till köttet börjar blir mört.
  2. Lägg i övriga grönsaker, timjan och lagerblad och koka tills grönsakterna är klara. Smaka av med salt och peppar. Servera med yoghurt och ett gott bröd.
Kommentera receptet

Fler goda recept