Primörer med nässeldressing och rågkrutonger

0 röster

Rikligt med blandade primörer efter tillgång och smak, tex sparris, morötter, lök och rädisor.

Visa mer

Du behöver

  • 50 g nässlor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 st äggula
  • några fänkålsfrön
  • 2 dl neutral rapsolja
  • några droppar vitvinsvinäger
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka nässlorna i saltat vatten 3-4 minuter. Kyl ned i isvatten. Krama ur all vätska och lägg i en mixer med senap, fänkålsfrön och äggula. Mixa till en slät puré. Späd eventuellt med några droppar vatten. Tillsätt sedan oljan i en jämn stråle till en slät dressing. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Servera till de nykokta grönsakerna och garnera med krutonger gjort av rågbröd.
22 maj 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept