Vitlöksstekt minibläckfisk med citron

Vitlöksstekt minibläckfisk med citron
Foto: Ingvar Eriksson
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Vitlöksstekt minibläckfisk med citron

7 ingredienser

Rykande heta, direkt från pannan och in på bordet är de vitlökiga minibläckfickarna en given succé. Bläckfickarna kan du köpa frysta - de fungerar utmärkt till det här snabblagade receptet med klassisk smaksättning /Markus Aujalay - Receptet kommer från boken Mina favoriter från Barcelona.

Jens Dolks vintips
Les Lauzeraies Tavel 2010, Frankrike, art.nr. 2724, 95 kr (4 solar)
Gott vin från rosévinets vagga, Tavel, i södra Rhonedalen.

Lolo Albariño 2009, Spanien, art.nr. 92237, 119 kr (4 solar)
Trenddruvan albariño från Spaniens nordvästra hörn, Rías Baixas.

Ingredienser

portioner
  • 200 g minibläckfisk, rensad, nedskuren
  • 4 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök, tunt skivade
  • salt
  • peppar
  • färsk bladpersilja, hackad
  • 1 citron

Gör så här

  1. Stek bläckfisken med vitlök på hög värme i olivolja ca 1 minut.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner persilja och pressa över lite citron. Servera med ett gott bröd.