Kalvlever med kapris, äpplen och sky

Kalvlever med kapris, äpplen och sky
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Kalvlever med kapris, äpplen och sky

13 ingredienser

20 min

Kalvlever med fin brytning av kapris, äpplen och sky.

Stek inte kalvlevern för länge, då blir den hård och torr.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor kalvlever (à ca 150 g)
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 4 tsk kapris
  • 2 msk sherryvinäger
  • 1 knippe persilja
  • 1 dl brödkrutonger
  • 1 köttbuljongtärning
  • 0,5 l vatten
  • 4 msk olja
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg ner buljongtärningen i vattnet och låt sjuda ihop.
  2. Tillsätt vinägern och en klick smör. Håll varmt.
  3. Krydda leverskivorna runtom med salt och peppar och stek gyllene på båda sidorna, den ska vara lite lätt rosa inuti. Ta upp och håll varmt.
  4. Tärna under tiden lök och äpple i halvcentimeter stora bitar.
  5. Bryn löken och tillsätt därefter äpplet. Smaka av med salt och peppar.
  6. Hacka persiljan fint och tillsätt den, kaprisen och krutongerna.
  7. Fördela leverskivorna på tallrikar, lägg över lökhacket och skeda över lite av buljongen.