Isterband med senapspickles och pepparrotspotatis

Isterband med senapspickles och pepparrotspotatis
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Isterband med senapspickles och pepparrotspotatis

15 ingredienser

Härligt smakrikt och vackert blir det med några av de svenskaste av råvaror. Isterband. Pepparrot. Om du tycker att svensk pickles är för söt, köp från en affär som säljer mellanösternmat. Och majonnäsen gör du väl själv?

Ingredienser

portioner
  • 4 isterband
  • 1 kg potatis, kokt
  • 1 gul lök
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • rikligt med pepparrot
  • persilja
  • smör
  • salt
  • peppar

Senapspickles

  • 2 dl färdig pickles
  • 2,5 msk majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär med en kniv i isterbanden och stek i smör på medelvärme tills de fått fin färg runt om. Fräs lök i smör några minuter utan att den får färg.
  2. Häll på grädde och mjölk och låt koka ihop. Lägg i potatis och låt bli varm. Vänd ner pepparrot och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda pickles, majonäs och senap. Smaka av med lite salt. Servera till isterbanden och pepparrotspotatisen.