Sprödbakad torsk med citron, vitlök och avokadosallad

Sprödbakad torsk med citron, vitlök och avokadosallad
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Sprödbakad torsk med citron, vitlök och avokadosallad

20 ingredienser

En klassisk rätt som verkligen passar en vardag.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar torskfilé
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 klyfta vitlök, fint riven eller pressad
  • 1 citron, rivet skal från
  • några kvistar färsk timjan, hackad
  • salt
  • peppar
  • rapsolja, till stekning
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 2 avokador, skuren i mindre bitar
  • 1 tomat, skuren i mindre bitar
  • 0,5 röd chilifrukt, finhackad
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 dl kalamataoliver med kärnor
  • 1 msk kapris i lag
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron, saft från
  • persilja, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Stek ströbrödet i olja tills det börjar blir gyllenbrunt.
  2. Blanda ströbrödet med vitlök, citronskal och timjan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Krydda fisken med salt och peppar och baka i ugn på 100 grader ca 20 minuter, tills fisken precis är färdig.
  4. Strö över rikligt med ströbrödet.
  5. Blanda samtliga ingredienser till salladen och smaka av med salt och peppar.