Äggcocotte med grönkål och röding

0 röster
4
Äggcocotte med grönkål och röding
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl grönkål, förvälld och nedskuren
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 4 st ägg
  • 50 g varmrökt röding
  • 2 msk rödlök, finskuren
  • 2 dl gräslök, finskuren
  • några dillvippor
  • olivolja
  • Svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka grönkålen i grädden ca 5 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela i 4 ugnsfasta portionsformar.
  5. Kläck ett ägg i varje form och baka i ugn i 10-12 minuter till äggvitan stelnat och gulan fortfarande är lös.
  6. Ta ut.
  7. Fördela röding, rödlök och gräslök ovanpå och garnera med lite dill och svartpeppar.
  8. Ringla över lite olivolja.
  9. Servera genast.
20 december 2010

Fler goda recept