Kallskuret med ost, rucola och fikon i portvin

Kallskuret med ost, rucola och fikon i portvin
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Kallskuret med ost, rucola och fikon i portvin

10 ingredienser

En härlig och vacker bricka att börja middagen med.

Ingredienser

  • 400 g prosciutto, salami och bresaola
  • 1 bit parmesanost, bruten i bitar
  • 1 bit ädelost, bruten i bitar
  • rucolasallad
  • 4 färska fikon
  • 2 dl rött portvin
  • 1 msk rödvinvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Koka ihop portvinet tills 4 msk återstår.
  2. Låt svalna och blanda med vinäger och olivolja.
  3. Skär av det yttersta skalet på fikonen och skär sedan i klyftor.
  4. Lägg i portvinsvinägretten och låt dra minst 10 minuter.
  5. Lägg upp skinka, korv och ost på ett fat.
  6. Garnera med rucola och fördela fikonen på.
  7. Ringla över lite extra olivolja och krydda med svartpeppar.
  8. Servera med ett gott bröd.