Markus Aujalays gravade lax med äpple, gurka och pepparrot

Markus Aujalay 2020

Markus Aujalays gravade lax med äpple, gurka och pepparrot

15 ingredienser

Enkel och superfräsch förrätt som får det att vattnas i munnen efter mer fantastisk mat.

Ingredienser

  • 350 g gravad lax, i bit
  • 0,5 gurka, skalad, urkärnad och skuren i bitar
  • 2 äpplen, skalade och skurna i bitar
  • 0,5 rödlök, i skivor
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Senapskräm

  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 msk grov osötad senap
  • salt
  • peppar

Garnering

  • dill
  • 1 bit färsk pepparrot
  • löjrom, till garnering

Gör så här

  1. Skär lax i mindre bitar (samma storlek som gurka och äpple). Blanda laxen med gurka, äppel och rödlök och smaka av med olivolja, salt och peppar.
  2. Blanda crème fraiche med de båda senapsorterna och smaka av med salt och peppar. Lägg lite senapskräm i botten på en tallrik. Lägg på laxen och garnera med dill, riven pepparrot och löjrom.