Markus Aujalays gravade lax med äpple, gurka och pepparrot

Enkel och superfräsch förrätt som får det att vattnas i munnen efter mer fantastisk mat.

9 januari 2009

Du behöver

  • 350 g gravad lax i bit
  • 0,5 st gurka, skalad, urkärnad och skuren i bitar
  • 2 st äpplen, skalade och skurna i bitar
  • 0,5 st rödlök, i skivor
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Senapskräm

  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 msk grov osötad senap
  • salt och peppar

Garnering

  • dill
  • 1 bit pepparrot
  • löjrom till garnering

Gör så här

  1. Skär lax i mindre bitar (samma storlek som gurka och äpple). Blanda laxen med gurka, äppel och rödlök och smaka av med olivolja, salt och peppar.
  2. Blanda crème fraiche med de båda senapsorterna och smaka av med salt och peppar. Lägg lite senapskräm i botten på en tallrik. Lägg på laxen och garnera med dill, riven pepparrot och löjrom.
Kommentera receptet

Fler goda recept