Ugnsbakad röding med senaps-creme fraiche och vårsallad

7 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 hel röding
  • 1 påse babyspenat
  • 1 knippe dill
  • 1 pkt sockerärter
  • 1 gurka
  • 1 citron
  • 2 tsk grov senap
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Salta och peppra rödingen och häll över lite smör/rapsolja. Lägg i ugnsäker form och baka i ugn på 150 grader ca 20 minuter. Skala gurkan och skiva tunt. Riv citronskal och pressa saften och häll på gurkan. Koka sockerärtorna i saltat vatten 2 minuter och kyl snabbt. Blanda med gurka, spenat, dill och smaka av med salt, peppar och lite olivolja. Blanda senap och creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
15 november 2007

Fler goda recept