Svartrotssoppa med ost- och skinktoast

6 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g svartrötter
  • 2 schalottenlökar
  • 5 dl hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 8 skivor formbröd
  • 8 skivor rökt skinka
  • 1 bit lagrad ost
  • 3 msk lätt-creme fraiche
  • några kvistar bladpersilja
  • smör och olja till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Tvätta och skala svartrötterna. Skär ner dem i mindre bitar men spara en
  2. Svartrot som garnityr. Stek den gyllenbrun och mjuk i lite olja. Hacka
  3. Löken. Koka svartrötterna och löken mjuka i buljongen och grädden. Mixa
  4. Soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
  5. Hacka skinkan och riv osten. Hacka persiljan. Blanda ihop med creme fraiche.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg röran mellan två brödskivor. Stek brödet gyllenbrunt i smör och olja. Servera soppan med svartotsgarnityret och det varma brödet.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept