Stekt kycklingfilé med rostade palsternackor, sidfläsk och citroncremefraiche

Markus Aujalay 2020

Stekt kycklingfilé med rostade palsternackor, sidfläsk och citroncremefraiche

11 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 palsternackor, medelstora
  • 100 g sidfläsk, rökt
  • 2 schalottenlökar
  • 1 förp bladspenat
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 citron, saften och rivet skal
  • några kvistar timjan, finhackade
  • 2 msk rapsolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär palsternackorna i stavar. Bryn dem i stekpanna.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dem i olja till de är genomstekta, det tar cirka 15-20 minuter.
  3. Skär sidfläsket i mindre bitar och skär löken i små ringar. Blanda ner fläsket och löken i pannan med palsternackorna. Stek tills palsternackorna är mjuka.
  4. Rör ner citronskal och citronsaft i en skål med creme fraiche. Blanda ner
  5. Finhackad timjan och smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå och dra en stund.
  6. Vänd ner spenaten i palsternackpannan precis före servering. Servera kyckling-filéerna med palsternackröran och citron- och timjanblandningen.