Spagetti med vitlöksstekta skaldjur och ruccola

Markus Aujalay 2020

Spagetti med vitlöksstekta skaldjur och ruccola

10 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 4 port spaghetti, kokt
  • 1 klyfta vitlök, i skivor
  • 1 plommontomat, skållad, skalad, urkärnad och skuren i tärningar
  • 400 g blandade skaldjur (t ex pilgrimsmusslor, gambas och räkor)
  • 0,5 dl blandade örter (t ex basilika, persilja och gräslök, hackade)
  • 1 knippe rucolasallad
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • parmesanost, färskriven

Gör så här

  1. Marinera skaldjuren i vitlök och lite olivolja. Stek sedan i stekpanna. Tillsätt den skurna tomaten, ruccola på slutet. Smaka av med salt och peppar. Blanda spagetti med örterna och parmesanosten och servera med de nyfrästa skaldjuren.