Spagetti med blåmusslor

15 november 2007
4

Du behöver

  • 500 g spagetti
  • 1 kg blåmusslor
  • 2 dl vitt vin
  • 1 röd chili
  • 3 st salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Koka spagetti i saltat vatten.
  2. Tvätta och putsa blåmusslorna. Fräs musslorna i lite olja i en stor kastrull, häll på vitt vin och koka under lock ca två minuter. Rör om i musslorna då och då. Släng de musslor som inte öppnar sig vid kokningen. Plocka upp musslorna och sila av buljongen. Skiva vitlök och salladslök tunnt och fräs i lite olja. Häll på musselbuljongen och koka in under någon minut. Blanda slutligen pastan med musslorna och buljongen och smaka av med salt och peppar.
Kommentera receptet

Fler goda recept