Skördesoppa med kalkonchorizo och krutonger

19 november 2007

Du behöver

  • 2 gula lökar, skurna i bitar
  • 10 hela vitlöksklyftor, skalade
  • 4 morötter,skalade och skurna i bitar
  • 1 röd chili, skivad
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • 2 lagerblad
  • 200 g haricortsverts eller filébönor, skurna i mindre bitar
  • 4 tomater, delade i bitar
  • 1 knippe persilja, hackad
  • 1 bit ciabatta, skuren i tärningar
  • 2 kalkonchorizo, skivad
  • yoghurt till servering
  • olja och smör till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, morötter och chili i smör utan att det får färg.
  2. Lägg i buljongtärning och vatten och låt koka ca 25 minuter eller tills grönsakerna är färdiga. Lägg i haricortsverts och koka 2-3 minuter till.
  3. Avsluta med persilja och tomater. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek brödet i olja och smör till knapriga krutonger. Stek med chorizon mot slutet och krydda med salt och peppar. Servera soppan med en klick yoghurt.
Kommentera receptet

Fler goda recept