Örtpasta med chanmpinjoner och pinjenötter

15 november 2007
4

Du behöver

  • 500 g fullkornspasta
  • 1 påse babyspenat
  • 1 ask ruccola (50 gram)
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 broccolibukett
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 gram champinjoner
  • 2 msk pinjenötter
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på paketet
  2. Blanda örterna i mixer med vatten och olivolja. Låt såsen mixas tills den är helt slät. Tillsätt salt och peppar. Riv ned champinjonerna direkt i stekpannan, stek dem tills all vätskan försvunnit och svampen fått lite färg, smaka av med salt och peppar. Riv i vitlöken och lägg i pinjenötterna. Koka med broccolin i pastavattnet sista minuten. Häll i örtsåsen i den nykokta pastan och smaka av med salt och peppar. Häll den frästa svampen över pastan och såsen och avsluta med olivolja och svartpeppar.
Kommentera receptet

Fler goda recept