Omelett med varmrökt Utölax, äpple och västerbottenost

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 6 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 1 rödlök- grovt hackad
  • 1 rött äpple- skuret i tärningar
  • 100 g sugar snaps- nedskurna
  • 200 g varmrökt lax- plockad
  • 1 kruka gräslök- fint skuren
  • rikligt med riven västerbottenost

Gör så här

  1. Vispa ägg med grädde och smaka av med salt och peppar. Värm upp en stekpanna och lägg i olja och smör. Häll i äggsmeten och rör runt lite. Låt sedan steka sakta på medelvärme.
  2. Stek lök, äpple och sugarsnaps i varm panna eller kastrull några minuter. Fördela fräset på omeletten och garnera med lax, gräslök och västerbottenost. Servera med gott knäckebröd.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept