Kryddpeppargravad lax med morot, sparris och örter

15 november 2007
4

Du behöver

  • 400 g laxfilé utan ben
  • 80 g salt
  • 120 g socker
  • 15 st kryddpepparkorn, krossade
  • dill
  • 4 grön sparris
  • 4 st små morötter
  • dill
  • gräslök
  • ärtskott

Gör så här

  1. Blanda salt och socker med kryddpeppar och gnid in laxen med detta. Lägg på dill och låt stå i kyl 2 dagar. Vänd på laxen efter en dag.
  2. Koka morot och sparris i saltat vatten och kyl ned i isvatten. Grönsakerna skall forfarande ha ilte tuggmottånd. Skär laxen i tunna skivor. Lägg morot, sparris och örter på varje skiva och rulla ihop. Dela på mitten och ställ upp så laxen håller ihop grönsakerna.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept