Indiska grönsaker med lime, chili och curry

Friskt, starkt och syndigt gott!

30 januari 2008
4

Du behöver

  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 liten bit ingefära, skalad
  • 1 grön chili
  • 1 msk matolja
  • 2 msk matolja
  • 3 msk currypulver
  • 1 gul lök
  • 10-15 st okra
  • 1 burk Kikärtor
  • 0,5 burk kokosmjölk
  • salt och svartpeppar
  • 4-6 plommontomater
  • 3 lime, färskpressad
  • 50 g spenat
  • 0,5 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Hacka vitlök, ingefära och chili. Stöt allt med oljan i en mortel till en kryddpasta. Skär lök och okra i bitar. Halvera tomaterna och grovhacka spenat och koriander.
  2. Häll olja i en gryta och fräs kryddpastan, currypulver, lök och okra. Häll av spadet från kikärtorna och häll i grytan. Tillsätt kokosmjolk och smaka av med salt och peppar. Lägg i tomathalvorna, pressa i limen och vänd slutligen ned spenat och koriander. Smaka av.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept