Hälleflundra med ljummen tomatcitronett och basilika

Markus Aujalay 2020

Hälleflundra med ljummen tomatcitronett och basilika

15 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 600 g hälleflundrafilé, i 4 portionsbitar
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 dl olivolja
  • 4 msk citron, saft
  • 1 plommontomat
  • salt
  • svartpeppar
  • 8 körsbärstomater, skivade
  • 8 gula körsbärstomater, skivade
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 schalottenlök, skivad
  • 2 salladslökar, skivad
  • 1 kruka basilika, plockade blad

Gör så här

  1. Pensla fisken med olivolja och krydda med salt och peppar. Baka i ugn på 100 grader ca 10-12 minuter, eller tills fisken är klar (beroende på fisken tjocklek).
  2. Värm olivoljan lite grand, får ej bli för varm, lite mer än ljummen. Dela tomaten och krama ur innehållet i oljan. Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner övriga ingredienser i tomatcitronetten och smaka av ytterligare än gång. Häll över fisk och servera.