Visa mer
Hälleflundra med ljummen tomatcitronett och basilika
Du behöver
- 600 g hälleflundrafilé, i 4 portionsbitar
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
- 1 dl olivlja
- 4 msk citronsaft
- 1 mogen plommontomat
- salt och svartpeppar
- 8 röda cocktailtomater, skivade
- 8 gula cocktailtomater, skivade
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1 schalottenlök, skivad
- 2 salladslökar, skivad
- 1 kruka basilika, plockade blad
Gör så här
- Pensla fisken med olivolja och krydda med salt och peppar. Baka i ugn på 100 grader ca 10-12 minuter, eller tills fisken är klar (beroende på fisken tjocklek).
- Värm olivoljan lite grand, får ej bli för varm, lite mer än ljummen. Dela tomaten och krama ur innehållet i oljan. Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner övriga ingredienser i tomatcitronetten och smaka av ytterligare än gång. Häll över fisk och servera.
15 november 2007