Grillade revbenspjäll med råstekt potatis och salladssås

Markus Aujalay 2020

Grillade revbenspjäll med råstekt potatis och salladssås

13 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 800 g tjocka revbenspjäll skuret i skivor
  • marinad
  • 4 msk sweet chilisås
  • 2 msk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 6 potatisar
  • 1 purjolök

Sås

  • 1 schalottenlök
  • 1 bladsallad
  • 2 msk smör
  • 2 dl kycklingbuljong
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda ihop marinadingredienserna till marinaden och vänd revbensspjällen i den. Låt stå minst 10 minuter, gärna längre. Grilla i grillpanna tills den fått fint mönster, stek klart i ugnen ca 10-15 minuter på 175 grader.
  2. Skiva potatisen och stek i lite matolja. Dela och tvätta purjolöken, skär den i bitar och vänd ned den i potatisen när den är klar och stek i ytterligare två minuter.
  3. Hacka schalottenlöken och fräs den i lite matolja och smör, häll på kycklingbuljongen och koka ca fem minuter. Skär ned salladen och koka med den i ca två minuter. Mixa till en slät sås och smaka av med salt och peppar.