Grillade revbenspjäll med råstekt potatis och salladssås

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g tjocka revbenspjäll skuret i skivor
  • marinad
  • 4 msk sweet chili-sås
  • 2 msk soya
  • 1 msk risvinäger
  • 6 potatisar
  • 1 purjolök

Sås

  • 1 schalottenlök
  • 1 bladsalladshuvud
  • 2 msk smör
  • 2 dl kycklingbuljong
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda ihop marinadingredienserna till marinaden och vänd revbensspjällen i den. Låt stå minst 10 minuter, gärna längre. Grilla i grillpanna tills den fått fint mönster, stek klart i ugnen ca 10-15 minuter på 175 grader.
  2. Skiva potatisen och stek i lite matolja. Dela och tvätta purjolöken, skär den i bitar och vänd ned den i potatisen när den är klar och stek i ytterligare två minuter.
  3. Hacka schalottenlöken och fräs den i lite matolja och smör, häll på kycklingbuljongen och koka ca fem minuter. Skär ned salladen och koka med den i ca två minuter. Mixa till en slät sås och smaka av med salt och peppar.
15 november 2007

Laddar fler recept