Grillad lax med nektariner och vattenkrasse

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 nektariner, gärna lite hårda
  • 4 salladslök, tunt skivad
  • 2 msk färskpressad apelsinjuice
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 3 msk olivolja
  • 1 kruka vattenkrasse, plockad i kvistar
  • salt och svartpeppar
  • 600 g laxfilé i portionsbitar
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda apelsinjuice, citronjuice med olivolja och smaka av med salt och peppar. Skiva nektarinerna tunt på mandolin och vänd ner i vinägretten. Avsluta med vattenkrassen och salladslök och servera genast.
  2. Pensla laxen med olivolja och krydda med salt och peppar. Grilla snabbt på het grill.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept