Grillad lax med nektariner och vattenkrasse

15 november 2007
4

Du behöver

  • 4 nektariner, gärna lite hårda
  • 4 salladslök, tunt skivad
  • 2 msk färskpressad apelsinjuice
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 3 msk olivolja
  • 1 kruka vattenkrasse, plockad i kvistar
  • salt och svartpeppar
  • 600 g laxfilé i portionsbitar
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda apelsinjuice, citronjuice med olivolja och smaka av med salt och peppar. Skiva nektarinerna tunt på mandolin och vänd ner i vinägretten. Avsluta med vattenkrassen och salladslök och servera genast.
  2. Pensla laxen med olivolja och krydda med salt och peppar. Grilla snabbt på het grill.
Kommentera receptet

Fler goda recept