Markiz Talhaouis tunnbröd

1 röst

Markiz Talhaouis recept på tunnbröd! Extra gott att servera med en rykande het shakshuka.

Visa mer

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 2,5 dl ljummet vatten

Gör så här

  1. Blanda vätska, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt oljan. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg, det gör inget om den är lite kladdig.
  2. Dela degen i 8 lika stora bitar. Kavla ut varje del på ett väl mjölat bakbord till en tunn platta. Se till att ha mjöl under degbiten så den inte klibbar fast.
  3. Stek i en torr stekpanna på medelhög värme. Cirka 3 minuter på varje sida. Lägg de färdiggräddade bröden i en kökshandduk.
18 februari 2018

Fler goda recept