Marockansk morotssallad

Markiz goda morötter med marockanska smaker. Enkelt och gott som tillbehör eller på buffé.

26 april 2014

Du behöver

  • 1 kg morötter
  • salt

Dressing

  • 1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
  • 1 knippe färsk koriander, finhackad
  • 3 msk citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk malen spiskummin
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela morötterna längs med i fyra delar. Skär dem sedan i centimeterstora bitar.
  2. Koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten.
  3. Blanda till dressingen.
  4. Sila av morötterna och hetta sedan upp olja och fräs morötterna i 1-2 minuter.
  5. Tillsätt dressingen och vänd i pannan snabbt. Smaka av med salt och peppar!
Kommentera receptet

Fler goda recept