Mahamara - marockansk paprikaröra med valnötter

Mahamara - marockansk paprikaröra med valnötter
Foto: TV4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Mahamara - marockansk paprikaröra med valnötter

9 ingredienser

ca 35 min

Kryddig och god röra med grillade röda paprikor och valnötter. Servera på buffé som tillbehör.

Ingredienser

portioner
  • 3 röda paprikor
  • 1,5 dl valnötter
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk harissa
  • 1 msk granatäpplesirap
  • 2 msk tahinipasta
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ungen på 250 grader.
  2. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalsidan upp på en plåt med bakpapper. Grilla i mitten av ugnen ca 15 minuter tills skalen börjar bli svarta.
  3. Lägg paprikorna i en skål och täck med en tallrik, låt stå i ca 15 minuter. Ta sedan bort den övre tallriken och låt svalna. Dra sedan av skalen.
  4. Hacka valnötterna och blanda med de övriga ingredienserna. Låt stå kallt i någon timma innan servering.