Markiz sill med chermoula

1 röst

Du behöver

  • 2 förp 5-minuterssill
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 2 färsk ingefära, normalstora ”tummar”
  • 2 inlagda citroner
  • 0,5 färsk chili
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 knippe färsk persilja
  • 1 g saffran (2 kuvert)
  • 2-3 tsk paprikapulver
  • 2 tsk malen koriander
  • 2-3 tsk malen spiskummin
  • 1-2 tsk svartpeppar
  • 2 lagerblad
  • 1 dl olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlök, lök och ingefära. Hacka citron, chili, färsk koriander och färsk persilja.
  2. Lös upp saffran i lite varmt vatten. Blanda i återstående ingredienser och kör allt i en mixer eller mixa med stavmixer.
  3. Skölj sillfiléerna i kallt vatten och skär dem i lagom stora bitar. Vänd ihop chermoulan med den skurna sillen och häll upp i en burk.
30 mars 2018

Fler goda recept