Anti pasto misto

Anti pasto misto
Foto: TV4

Anti pasto misto

Av: Mario Brescia

Från: Halv åtta hos mig

24 ingredienser

Anti pasto misto; Insalata di pomodoro, zucchini alla scapece, insalata di polipo och i funghi. En blanding av det godaste från Italien.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Rödvin,Cmpolieti Rpasso, Valpolicella Classico Superiore.

Ingredienser

portioner

Insalata di pomodoro

  • 5 medelmogna tomater
  • 1 rödlök
  • 0,5 krm salt
  • 1 krm oregano
  • 1 msk extra olivolja

Zucchini alla scapece

  • 2 zucchini
  • 1 klyfta vitlök (eller mer efter smak)
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 4 msk vitvinsvinäger

Marinad till zucchini

  • Väldigt finhackad vitlök (efter smak)
  • 1 krm salt
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • färsk bladpersilja, grovhackad

Insalata di polipo

  • 1 kg bläckfisk
  • 5 msk extra olivolja
  • 2 citroner, saften (gärna italienska)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 knippe färsk bladpersilja

I funghi

  • 0,5 kg champinjoner
  • 4 msk olivolja
  • 5 körsbärstomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 chilifrukt (piripiri)
  • 1 knippe färsk bladpersilja

Gör så här

Insalata di pomodoro

  1. Skär ner tomaterna i grova bitar.
  2. Skär rödlöken i ”båtar”.
  3. Blanda de skurna ingredienserna med olja, salt och oregano i en skål.

Zucchini alla scapece

  1. Skär zucchinin på bredden, ca 5 millimeter tunna skivor.
  2. Stek zucchinin i frityrolja, vänd när skivorna har fått djup gyllene färg.
  3. Lägg de stekta skivorna på papper för att få bort överflödig olja.
  4. När de svalnat, marinera dem i vitlök, salt, vinäger och bladpersilja.

Insalata di polipo

  1. Banka ur lite av segheten hos bläckfisken medan du kokar upp vatten.
  2. När vattnet kokar håller du bläckfisken i huvudet och doppar den sakta fyra gånger i vattnet.
  3. Sen släpper du ner den och låter den koka ca 15 minuter.
  4. Testa om den är klar med en gaffel, går den igenom armen lätt är den färdig.
  5. Låt svalna och skär upp den i ca 2 centimeter tjocka skivor.
  6. Blanda dem sedan med alla de övriga ingredienserna. Smaka av innan du saltar, bläckfisk är salt i sig själv.

I funghi

  1. Förväll champinjonerna tills vattnet absorberat (försvinner), i en kastrull.
  2. Häll oljan i en stekpanna.
  3. Bryn den finhackade vitlöken i oljan.
  4. Lägg i piripirin och cocktailtomaterna och tillsätt sedan champinjonerna.
  5. Stek allt i ca 15 minuter.
  6. Tillsätt salt och persilja precis innan servering.