Crema di mascarpone confragole ananas e limone

Crema di mascarpone confragole ananas e limone
Foto: TV4

Crema di mascarpone confragole ananas e limone

Av: Mario Brescia

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

En härligt syrlig kräm med vinmarinerade jordgubbar och söt ananas.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Limoncello Di Capri.

Ingredienser

Mascarponekräm

  • 125 g mascarpone
  • 2,5 äggulor
  • 100 g strösocker
  • 1 citron, saften och finrivet skal

Marinerade jordgubbar

  • 1 ask jordgubbar
  • 1,5 dl rött vin
  • 3 msk strösocker
  • 1 citron, saften
  • 4 tjocka skivor ananas

Gör så här

Marinerade jordgubbar

  1. Börja med att rensa jordgubbarna och skär dem i grova bitar.
  2. Häll över rödvin och låt det stå i ca 10 minuter.
  3. Häll sedan av vinet och blanda jordgubbarna med 3 msk socker och saften av en citron.

Mascarponekräm

  1. Vispa socker och äggulorna tills det blir fluffigt.
  2. Blanda i osten sakta.
  3. Tillsätt sedan citronsaften och skalet. Låt stå kallt i minst två timmar.

Servering

  1. När det är dags att servera skär du ur den hårda biten i mitten på ananasskivorna. Den fyller du upp med ostblandningen och toppar med jordgubbsbitarna.