Chokladmousse med tryffelhonung

Chokladmousse med tryffelhonung
Foto: TV4

Chokladmousse med tryffelhonung

Av: Mario - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

En ljuvlig mousse på mörk choklad och med smak av tryffel!

Dryck
Espresso och Maraschino från Maraska, (Kroatien)

Marios recept

Tre olika sorters bruschetta

Lammstek med tryffelsås

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g mörk choklad
  • 6 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1 dl hasselnötter, hackade
  • 1-2 msk honung med vit tryffel

Gör så här

  1. Förbered ett vattenbad, tag en kastrull med vatten och sätt på spisen.
  2. Lägg chokladen på en tallrik och låt den smälta över vattenbadet (kastrullen med det kokande vattnet).
  3. Vispa grädden fluffig.
  4. Blanda ner äggulorna i den smälta chokladsmeten.
  5. Blanda sedan ner choklad och äggsmeten i grädden och rör om försiktigt.
  6. Hacka hasselnötterna grovt och rosta dem i en torr panna. Blanda ner dem försiktigt i chokladsmeten.
  7. Lägg upp i glas och ställ in i kylen och låt stå minst en timme innan servering.
  8. Ta ut glasen en liten stund före servering.
  9. Ringla över tryffelhonungen precis innan servering.