Marinerad kyckling, serveras med kokoscurrysås

Marinerad kyckling, serveras med kokoscurrysås
Foto: TV4

Marinerad kyckling, serveras med kokoscurrysås

Av: David - Arvika

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

1h

Saftig kycklingfilé serveras med ugnsrostade rotfrukter och kryddig sås med kokosmjölk och chutney.

Dryckesförslag: Ruppertsberger hofstück nr: 5914

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer, stora
  • 4 sötpotatisar
  • 6 delikatesspotatisar
  • 6 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 4 ananasringar
  • 4 msk matolja
  • 2 tsk salt
  • 2 förp Caj P marinade chicken (påsar à 65 ml)
  • 1 stekpåse, (500-1000 g)
  • svartvinbärgelé

Sås

  • 1 msk matolja
  • 1 tsk curry
  • 1 köttbuljongtärning
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 msk mango chutney
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk honung, flytande
  • 1-2 tsk thai redcurry pasta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 185 grader.
  2. Skala alla rotfrukterna och skär upp dom i lika stora bitar, även paprikorna.
  3. Lägg dom på en ugnsplåt och olja in det skurna. Salta.
  4. Lägg kycklingfiléerna i stekpåsen tillsätt marinaden, knyt påsen och kör in en stektermometer i den tjocka delen av en filé.
  5. Sätt in i ugnen i ca 35- 40 min, tills filén nått en innertemperatur på 72 grader
  6. Låt rotfrukterna tillagas i ugnen i ca 30 min, känna efter med potatissticka så att potatisarna är genomstekta.

Sås

  1. Värm upp oljan i en kastrull ha i curryn, fräs på medel temperatur.
  2. Tillsätt kokosmjölken och låt den koka upp, ha i övriga ingredienser.
  3. Låt sjuda i 15 min.

Servering

  1. Ta ut både kycklingen och rotfrukterna ur ugnen.
  2. Skär upp kycklingen i fina tunna skivor.
  3. Lägg upp kyckling och rotfrukter på tallrik.
  4. Lägg ananasringen i ena hörnet av tallriken med en klick svartvinbärsgelé i hålet så det blir som ett öga.
  5. Slå på såsen över den tunt skurna kycklingen.