Blanda samman vin och citronsaft. Pressa i vitlök och krydda med salt. Skär gräslöken smått. Hacka persiljan fint och rör ner den och gräslöken i marinaden. Lägg den tillsammans med kycklingen i dubbla plastpåsar eller i en trång bunke. Låt det marinera 24 timmar i kylskåpet.
Sätt ugnen på 175°. Ta upp kycklingen ur marinaden och torka av fågeln. Hacka fågelkråset och bryn i smöret. Hacka jordnötterna fint eller stör dem i mortel. De kan också mixas. Rör ner vattnet . Tillsätt peppar, muskotnöt, fågelkrås och salt. Fyll kycklingen med blandningen och lägg baconskivorna över bröstet. Svep aluminiumfolie om kycklingen och lägg den i en liten långpanna med bröstet upp.
Stek i nedre delen av ugnen i ca 2 timmar. Öppna folien, höj värmen och stek tills kycklingen fått fin färg. Lägg upp kycklingen på en persiljebädd. Häll skyn över.