Marinerad grillkyckling

0 röster
4
Marinerad grillkyckling
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingbröst
  • Marinad:
  • 2 dl vermouth
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 0,75 dl ospädd apelsinjuice
  • 0,75 dl smält margarin

Till servering:

  • grillade majskolvar
  • sallad och vitt bröd

Gör så här

  1. Lägg kycklingdelarna i en kraftig plastpåse. Blanda allt till marinaden utom margarinet och slå i. Knyt till och lägg i kylen ett par timmar.
  2. Ta upp köttet och spar marinaden. Blanda den med margarinet.
  3. Grilla på fin glöd och pensla med marinaden tills köttet är väl genomgrillat. Pensla också majskolvarna med marinaden och grilla bredvid.
29 april 2009

Fler goda recept