Vildsvinsragu

0 röster
4
Vildsvinsragu
Foto: TV4

På onsdagar tar Marie Tegnér med sig lite nyttiga råvaror. Christian lagar en rätt, Marie en lite nyttigare. Här är Maries Vildsvinsragu.

Visa mer
4

Du behöver

  • 2 förp fryst vildsvinsskav à 240 g eller annat viltskav
  • 0,5 msk smör eller olja
  • 200 g svamp, grovhackad
  • 1 stor rödlök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk blåbär eller tranbär, torkade
  • 1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • 1,5 msk kinesisk soja
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 2,5 dl stark buljong
  • 150 g cream cheese
  • 50 g bladspenat och ruccola

Garnera med

  • körsbärstomater, halverade

Servera med

  • Nykokt pasta

Gör så här

  1. Fräs skavet på hög värme i teflonpanna i matfettet.
  2. Tillsätt svamp och lök och låt fräsa på lägre värme tills löken är genomskinlig.
  3. Riv ner vitlöken, blanda ner bären och krydda med timjan, soja och senap.
  4. Häll på buljongen och rör ner osten.
  5. Låt sjuda någon minut. Tillsätt vid behov mer vatten.
  6. Vänd ner spenat och ruccola och smaka av med salt och peppar!
29 november 2010
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept