Ugnsbakad fisk med tomat och spenat

0 röster
4
Ugnsbakad fisk med tomat och spenat
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 600 g fiskfilé, t ex sej
  • 2,5 dl tomatsoppa, färdig
  • 400 g jordärtskockor
  • 3 st salladslökar, finstrimlade
  • efter smak salt, citronpeppar, basilika (färsk)
  • 0,5 st citron, saft (alt. 1 lime)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala, skiva och koka skockorna lätt i saltat vatten.
  3. Lägg dem i oljad ugnsfast form.
  4. Smält ner spenaten i torr stekpanna och fördela över.
  5. Krydda fisken, pressa över citrusjuice och lägg ett basilikablad på varje filé.
  6. Vik ihop och placera ovanpå spenaten.
  7. Strö över salladslöken och häll soppan över alltihop.
  8. Tillaga i ugnen ca 20 minuter tills fisken är genomkokt.
26 oktober 2010

Fler goda recept