Vårrullar med räkor

0 röster

Små vårrullar som serveras som förrätt eller tilltugg.

Receptet ger 8 stycken rullar.

I samma program lagade Marie även

Knäckesticks med kikärtsdipp


Ost- och päronkakor med valnötter


Visa mer

Du behöver

  • 8 rispappersark (finns på asiatiska hyllan)
  • 24 skalade räkor, skalade
  • 5 cm morot i tunna, tunna strimlor
  • 5 cm gurka i smala stavar
  • 0,5 röd paprika i strimlor
  • 1 avokado i tunna klyftor
  • 2 salladslökar i 5 cm långa, tunna strimlor
  • 16 koriander- eller persiljeblad

Sås

  • 3 msk sweet chilisås
  • 0,5 msk fisksås
  • 0,5 msk farinsocker
  • 1 limefrukt, rivet skal
  • 0,5 dl lime, pressad saft

Gör så här

  1. Sås
    Blanda först ihop alla ingredienser till dippsåsen.
  2. Vårrullar
    Gör därefter en vårrulle i taget.
  3. Doppa papperet i varmt vatten några sekunder så att det mjuknar.
  4. Lägg två räkor och 1/8 av grönsakerna i ena änden av papperet och droppa över 1 tsk av såsen.
  5. Vik in sidorna och rulla ihop rispapperet.
  6. Ät med fingrarna och doppa rullarna i resten av såsen.
17 januari 2011
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept