Oliv- och vininkokta morötter med rostade nötter och sardeller

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 st morötter
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl olivolja extra virgin
  • 8 st sardeller
  • 1 dl ärtskott
  • 3 msk rostade pistagenötter
  • 2 msk rostade hasselnötter
  • 2 st hackade schalottenlökar
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skölj morötterna väl, dela på mitten och koka in morötterna i en bred kastrull med olivolja, vin, salt, peppar och lite socker.
  2. Ska smaka lite syrligt, tillsätt eventuellt lite citronsaft. När dom har lite motstånd kvar (al dénte) är dom klara att servera.
  3. Blanda morötterna med nötterna och salladen, salta och peppra.
  4. Arrangera på tallriken och slå på vinägretten kan serveras varm så som kall.
15 november 2007

Fler goda recept